London legdrágább csésze teája

London legdrágább csésze teája

A világban nagyon sok, igazán minőségi tea létezik, a legtöbb ilyen különlegességről azonban az átlag teafogyasztónak fogalma sincs. Mondjuk nem is igen lehet, mert a különlegességeket nem árulják boltokban, azt csak különleges forrásból avagy exkluzív árveréseken lehet beszerezni.

Ezen teák sorába tartozik London legdrágább csésze teája is, amely a “The Rubens at The Palace” nevű szállodában rendelhető, a Buckingham Palace tőszomszédságában.

A luxus szálloda sok egyéb extra mellet, kiváló délutáni teával (afternoon tea) várja a vendégeit a The Palace Lounge-ban, amit most még előkelőbbé tettek, ugyanis elhozták ide a város legdrágább csésze teáját!

A tea fajtáját tekintve Ceylon Golden Tips névre hallgat, a hozzá való bimbókat pedig a helyi (sri lankai) szakértő teaszedők kézzel szedik le a cserje zamatos hajtásainak hegyéről, pontosan napkeltekor. A bimbókat ezután a lehető legnagyobb gondossággal bársonyruhán napon szárítják, mígnem ezüstből aranyszínűvé nem változnak.

A Rubens hotelben kapható különleges tea könnyű, lágy textúrájú ital, gyümölcsös jegyekkel. Ezeket a speciális tealeveleket akár háromszor is le lehet forrázni de érdekes módon az ízük minden alkalommal változik.

A hotel személyzete minőségének megfelelően különleges bánásmódban részesíti ezt a különleges teát, ugyanis a leveleket arany csipesz segítségével mérik le precízen, természetes ásványvízzel forrázzák, majd kínáláskor speciális ezüst teáskészletbe töltik a fehér kesztyűs felszolgálók.

A kis teáskanna 3 csészényi teát tartalmaz és £500-ba kerül, tehát egyáltalán nem olcsó, viszont minden bizonnyal egy életre szóló élmény.

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet, beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota
idegenvezeteslondon@gmail.com

Ha hasznosnak találod a változatos és izgalmasabbnál-izgalmasabb bejegyzéseket az "Idegenvezetés London" blogon és Facebook oldalon, akkor kérlek, támogass egy kávé árával, hogy még sokszor találkozhassunk legalább a képernyőn keresztül. www.buymeacoffee.com/agotabf