London furcsa gyűjteménye: House of Dreams

London furcsa gyűjteménye: House of Dreams

Londonban nagyon sok és nagyon sokféle ember él, közöttük egy bizonyos művész is, Stephen Wright aki a dél-kelet londoni házát meglehetősen eklektikus megjelenésűre formálta.

A ház ma már valójában egy múzeum, a House of Dreams (azaz az Álmok Háza) ahol maga a művész is ott él, sőt mi több minden kiállított tárgy Stephen életét meséli. Mindenről mit megélt, a szerelmeiről, a gyermekkori bántalmazásáról, a traumáiról és örömeiről, olyasmi dolgokról amikkel sokunknak meg kell birkózniuk a saját életükben is.

No Swan So Fine, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Sok tárgy a számos utazásai során került Londonba, elsősorban Indiából, Mexikóból és Párizsból.

Több száz kézzel írott „memoár-tábla” tükrözi élete jelentős eseményeit, az életről alkotott gondolatait, a tömegközlekedésen kihallgatott beszélgetéseit, politikai kommentárokkal és véletlenszerű gondolataival fűszerezve. A múzeum kertjében több ezer törött baba található, amelyeket többek között Budapestről, Prágából és Madridból gyűjtött össze.

No Swan So Fine, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Stephen úgy tartja, hogy a Álmok Háza az eldobottak és a nem kívántak otthona, mégis (avagy talán pont ezért) tele színnel, formával és gondolattal.

További részleteket és képeket ide kattintva találtok.

Ha szívesen sétálnál velem London titkos helyszínein, sohasem hallott történeteket hallgatva akkor küldj nekem egy üzenetet, beszéljük meg a részleteket. Persze akkor is írhatsz ha szívesebben követnéd az útikönyvek ajánlatát, azokhoz is vannak elképesztő történeteim. :) Ágota
idegenvezeteslondon@gmail.com

Ha hasznosnak találod a változatos és izgalmasabbnál-izgalmasabb bejegyzéseket az  "Idegenvezetés London" blogon és Facebook oldalon, akkor kérlek, támogass egy kávé árával, hogy még sokszor találkozhassunk legalább a képernyőn keresztül. www.buymeacoffee.com/agotabf